info@solarking.com.gr | +30.210.25.19.110

Κεντρικά ηλιακά συστήματα

ΗΛΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Τα κεντρικά ηλιακά συστήματα βεβιασμένης ροής για την παρασκευή ζεστού νερού χρήσης για οικιακή, βιομηχανική ή ξενοδοχειακή χρήση είναι ιδιαίτερα αποδοτικά και πολύ απλά στην λειτουργία εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση και τεράστια οικονομία.

Τα κύρια μέρη ενός κεντρικού ηλιακού είναι οι συλλέκτες, ο ηλιακός σταθμός και το θερμοδοχείο το όποιο μπαίνει στο χώρο του λεβητοστασίου.

Το πλεονέκτημα του κεντρικού ηλιακού είναι

  • η μεγίστη εκμετάλλευση της ενέργειας των συλλεκτών λόγο του τρόπου διαχείρισης του θερμικού φορέα
  • οι σχεδόν μηδενικές απώλειες του ζεστού νερού από τις εξωτερικές συνθήκες
  • η άψογη αισθητική γιατί απλά οι συλλέκτες μπορούν να γίνουν ένα με μια κεραμοσκεπή ή να τοποθετηθούν στην ταράτσα με μικρή κλίση

Τρόπος λειτουργίας κεντρικού ηλιακού συστήματος

Ο βασικός τρόπος λειτουργίας ενός κεντρικού ηλιακού είναι ιδιαίτερα απλός ,έχοντας δυο αισθητήρια , ένα στους συλλέκτες και ένα στο κάτω μέρος του μπόιλερ, όταν έχουμε 6 βαθμούς θερμοκρασία στους συλλέκτες παραπάνω από το κάτω μέρος του μπόιλερ ξεκινά η μεταφορά της θερμικής ενέργειας του συλλέκτη στο μπόιλερ.

Βεβαία τα πράγματα ποτέ δε είναι τόσο απλά, για αυτόν τον λόγο υπάρχει ο ηλιακός σταθμός της calpak ο οποίος αφού έχει παραμετροποιηθεί αναλαμβάνει να διαχειριστεί όλη αυτή την ενεργεία που άλλες φορές δεν φτάνει και άλλες είναι παραπάνω από αυτή που θέλουμε.

Στην περίπτωση που έχουμε υποβοήθηση θέρμανσης, εμείς θέτουμε τις προτεραιότητες μας, έτσι το σύστημα θα μας δώσει πρώτα το ζεστό νερό χρήσης που θα το προγραμματίσουμε να έχουμε και μετά θα αποθηκεύει ενεργεία στο buffer για να βοηθήσει στην θέρμανση. Με αυτό τον τρόπο κάποια αισθητήρια πάλι όταν βλέπουν ότι το buffer μπορεί να δώσει ενέργεια στην θέρμανση, τα νερά θα επιστρέφουν στο buffer και το buffer θα δίνει προθερμασμένο νερό στο λέβητα.


Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες? Επικοινωνήστε μαζί μας!

Οι εκπρόσωποι μας είναι διαθέσιμοι να σας λύσουν κάθε απορία στο 210 25.19.110Επικοινωνία

Solarking – Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Calpak
Ηλιακοί Θερμοσίφωνες – Κεντρικά Ηλιακά Συστήματα – Σέρβις – Ανταλλακτικά