info@solarking.com.gr | +30.210.25.19.110

Blog

Εδώ μπορείτε να διαβάζετε νέα και χρήσιμα άρθρα!
ηλιακοί θερμοσίφωνες-calpak-mark3-solarking

Γιατί ανοίγει η βαλβίδα του ηλιακού?

Αρχικά η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι απλή «γιατί αυτή είναι η αποστολή της»

Πρακτικά κάθε κλειστό κύκλωμα πρέπει να έχει μια βαλβίδα ασφαλείας στην περίπτωση που αυξηθεί η πίεση πέρα από το όριο που έχουμε ορίσει.

Ως γνωστό όμως τα υγρά δεν συμπιέζονται και όταν αλλάξει η θερμοκρασία τους προς τα επάνω διογκώνονται και ή θα αυξηθεί η πίεση ή εάν έχουμε ένα δοχείο διαστολής ο όγκος θα πάει εκεί και η πίεση θα μείνει σταθερή.

Θυμηθείτε ή κοιτάξτε στο λεβητοστάσιο σας ότι υπάρχει ΠΑΝΤΑ ένα κόκκινο δοχείο διαστολής, στο λέβητα τα νερά ξεκινάμε από τους 20 βαθμούς και πάνε στους 90 και δεν ανοίγει τίποτα.

Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας δεν μπορεί να δεχτεί ότι οι ηλεκτρικοί ή οι ηλιακοι θερμοσιφωνες αποτελούν κλειστά κυκλώματα, όμως η ΕΥΔΑΠ πλέον έχει ανεπίστροφη βαλβίδα στον μετρητή και στην περίπτωση που χάνει η ανεπίστροφη του ηλιακού πάλι δεν μπορεί να εκτονώσει στο δίκτυο όπως γινόταν παλιά

Αυτό όμως που δυστυχώς δεν μπορεί να καταλάβει ο καταναλωτής είναι ότι,ας πούμε ότι με ένα μαγικό τρόπο δεν ανοίγει η βαλβίδα ,σκεφτείτε πως η πίεση λοιπόν είναι 14 bar και καταστρέφει

• Την δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού νερού
• Τις σωληνώσεις του σπιτιού
• Τις βρύσες

Και πως γίνεται σε κάποιες δεξαμενές ηλιακών ή θερμοσιφώνων και δεν ανοίγουν οι βαλβίδες?

Αναρωτηθήκατε μήπως παγιδεύουν αέρα μέσα στον χώρο της δεξαμενής με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η βαλβίδα αλλά να οξειδώνετε η δεξαμενή και να τρυπά σε σύντομο χρονικό διάστημα?

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όλα τα μποιλερ λεβητοστασίου έχουν ΠΑΝΤΑ δοχείο διαστολής?

Τροφή για σκέψη λοιπόν